Diş tedavileri saatlerce sürmeyecek! Yapay zeka destekli tedavi: Hareketli durumlarda bile güvenli ve daha hızlı tedavi

Diş tedavileri saatlerce sürmeyecek! Yapay zeka destekli tedavi: Hareketli durumlarda bile güvenli ve daha hızlı tedavi
Uzun süren diş tedavileri tarih olacak! Yapay zeka destekli robotik diş sistemi geliştirildi. Hareketli durumlarda bile güvenli ve daha hızlı tedavi...

Boston merkezli teknoloji firması Perceptive, diş tedavi süreçlerini kökten değiştirecek yenilikçi bir robotik diş sistemi geliştirdi. Şirket, insan diş hekiminden daha hızlı ve etkili çalışacak şekilde tasarlanan bu sistemin diş delme ve dolgu işlemlerini gerçekleştirdiği bir video yayınladı.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ ROBOTİK DİŞ SİSTEMİ

Perceptive'in geliştirdiği sistem, yapay zeka destekli 3D görüntüleme yazılımı ve ileri robotik kol teknolojileri ile öne çıkıyor. Bu yenilikçi projeyi yapan şirket, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in diş hekimi olan babası Ed Zuckerberg tarafından da destekleniyor. Perceptive, bu destek ile birlikte restoratif diş hekimliği işlemlerini daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Genellikle iki ziyaret ve her biri en az bir saat süren diş kaplama işlemi, Perceptive'in robotik sistemi sayesinde 15 dakikaya kadar indirilebilecek. 

3D GÖRÜNTÜLEME VE GÜVENLİ TEDAVİ

Perceptive’in robotik sistemi, dişlerden sinirlere kadar detaylı 3D modeller oluşturma yeteneğine sahip. Ayrıca, diş eti altından ve sıvıların içinden görüntü alabilme kapasitesi ile hareketli koşullarda bile güvenli tedavi sağlayabileceği iddiasında bulunuyor.

Şu an geliştirme aşamasında olan bu cihazın piyasaya sürülme tarihi henüz belirlenmiş değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.