ABD'de binlerce göçmene ‘eş durumundan vatandaşlık’ müjdesi

ABD'de binlerce göçmene ‘eş durumundan vatandaşlık’ müjdesi
ABD Başkanı Joe Biden, yasadışı olarak ABD'de bulunan ve ABD vatandaşlarıyla evli olan yüz binlerce göçmene vatandaşlık imkanı sunan yeni bir program açıklayacak. Üst düzey yetkililer, programın 18 Haziran itibarıyla yürürlüğe gireceğini ve yaklaşık 500 bin kişinin bu fırsattan yararlanacağını belirtti.

Biden yönetimi, yasadışı yollarla ABD'de bulunan ve ABD vatandaşlarıyla evli olan göçmenlere vatandaşlık hakkı tanıyacak bir program duyuruyor.

Biden yönetiminin üst düzey yetkilileri, programın en az 10 yıldır ABD'de yaşayan yaklaşık 500 bin eş için geçerli olacağını bildirdi.

Ayrıca, ABD vatandaşı ebeveynleri olan 21 yaş altı yaklaşık 50 bin çocuğun da bu haktan yararlanabileceği belirtildi.

1457417

BIDEN’IN GÖÇ POLİTİKALARI

Biden, ABD-Meksika sınırında rekor sayıda göçmenle karşı karşıya kaldığı için son aylarda göç politikalarını değiştirdi. Bu ayın başlarında, ABD-Meksika sınırını geçen göçmenlerin çoğunun sığınma talebinde bulunmasını yasakladı.

Ancak Biden'ın ABD vatandaşlarının eşlerine yönelik planladığı bu yasallaştırma programı, Trump'ın göç konusundaki katı duruşundan ne kadar farklı olduğunu ortaya koyabilir. Biden'ın duyuruyu bugün Beyaz Saray'da yapması bekleniyor.

KAMUOYUNUN GÖÇMEN TUTUMU

Reuters/Ipsos anketine göre, ABD'li seçmenlerin yarısından fazlası, ABD'deki göçmenlerin çoğunun yasa dışı olarak sınır dışı edilmesini destekliyor.

Ancak Göçmenlik Merkezi'nin yaptığı ayrı bir ankete göre, seçim savaşının yaşandığı yedi eyaletteki seçmenlerin yüzde 71'i, eşlerin ABD'de beş yıldan fazla kalmasına izin verilmesini destekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.