ABD’de seçim ateşi yükseliyor: Biden ve Trump canlı yayında karşılaşacak

ABD’de seçim ateşi yükseliyor: Biden ve Trump canlı yayında karşılaşacak
ABD Başkanı Joe Biden ile rakibi eski ABD Başkanı Donald Trump, bu akşam açık oturumda kozlarını paylaşacak.

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek olan seçimler öncesi, Demokrat Parti'nin mevcut adayı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, televizyon ekranlarında ilk kez karşı karşıya gelecek.

CNN'in ev sahipliğinde Atlanta'da gerçekleşecek olan canlı yayında, Jake Tapper ve Dana Bash moderatörlük yapacaklar. Programın 1,5 saat süreceği ve iki reklam arasının olacağı belirtilirken, adayların seçim kampanyalarıyla ilgili yardımcılarıyla etkileşime giremeyecekleri bildirildi.

Thumbs B C 8F10D0A4Ca66696698D61Feff4137732

TRUMP’IN MİKROFONU KAPATILACAK

"Adayların tartışmaya ayrılan süreyi en üst düzeye çıkarabilmelerini sağlamak" amacıyla, Biden tarafının talebi üzerine, Trump'ın araya girmelerini engellemek için yalnızca söz alan konuşmacının mikrofonu açık olacak.

GÖÇMEN SORUNU VE DIŞ POLİTİKA MASADA

Oturumda, ekonomi ve göçmen sorunu gibi iç meseleler başta olmak üzere, Ukrayna ve Gazze gibi dış politika konuları ele alınacak.

Öte yandan, Biden ve Trump'ın yaşları ve sağlık durumlarıyla ilgili tartışmaları, gizli belgelerin saklanması başta olmak üzere kendileri veya aile üyeleriyle ilgili gündemdeki hukuki konuları masaya yatırması bekleniyor.

HER 10 YETİŞKİNDEN 6’SI İZLEYECEK

Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi ile PBS News tarafından yapılan iki ayrı ankete göre, ABD'li yetişkinlerin %60'ı bu akşamki tartışmayı canlı olarak izleyeceğini belirtti.

Katılımcıların %61'i canlı yayını "son derece" ilgiyle izleyeceğini ifade ederken, %24'ü daha sonra haberlerden ve sosyal medyadan takip edeceğini söyledi. %14'ü ise tartışmayla ilgilenmediğini kaydetti.

Biden ve Trump, seçimlere kısa bir süre kala ABC televizyonunda 10 Eylül'de ikinci ve son tartışmalarını yapacaklar. Bu tartışmanın yapılacağı mekan henüz açıklanmadı.

BAĞIMSIZ ADAY KENNEDY JR. KATILAMAYACAK

CNN ve ABC, seçim tartışmasına katılmak için ulusal düzeyde en az 4 farklı ankette seçmenlerin en az %15'inin desteğine sahip olma şartı getirdiği için bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr. tartışmada yer alamayacak.

Fs 24Ppa A A A U Oe

Biden ve Trump, son olarak 2020 Başkanlık Seçimi'nde 22 Ekim 2020'de yüz yüze canlı yayında tartışmışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.