Almanya’da CDU/CSU'nun sert göç politikası önergesi kabul edildi
Almanya'da, ana muhalefetteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin önerdiği sert göç politikası Federal Meclis'te kabul edildi. CDU/CSU, tüm komşu ülkelerle kalıcı sınır kontrolleri yapılmasını ve koruma talep edenlerin de dahil olduğu, ülkeye giriş belgesi olmayan herkesin girişinin yasaklanmasını talep etmişti. 5 maddelik önergede, iltica talebinde bulunanların Almanya'ya sokulmaması ve ülkeyi terk etmesi gerekenlerin gözaltına alınması da öngörülüyordu.
OYLAMA SONUÇLARI VE POLİTİKALARDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
Federal Meclis'teki oylamada CDU/CSU'nun önergesi, 345'e karşı 348 oyla kabul edildi. 10 milletvekili ise çekimser kaldı. Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Parti (AfD) ve Hür Demokrat Parti (FDP), önergeye destek vererek kabul edilmesine katkı sağladı. Bununla birlikte, CDU/CSU'nun güvenlik makamları için daha kapsamlı tedbirler alınmasına dair önergesi ise reddedildi.
TEPKİLER VE YAŞANAN SİYASİ GERGİNLİK
Önergenin AfD'nin desteğiyle kabul edilmesi, özellikle Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Sol Parti milletvekillerinin tepkisini çekti. Bu gruplar, CDU/CSU'yu, aşırı sağcı partiyle işbirliği yapmakla eleştirdi.
CDU/CSU’nun sert göç politikasının uygulanıp uygulanamayacağı ise ülke çapında tartışılmaya devam ediyor. Politika, özellikle sınır kontrollerinin sıkılaştırılması ve iltica başvurusu yapanların ülkeye girmemesi ile ilgili yeni düzenlemeleri içeriyor.
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.