BAE, İsrail’in Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’ni yakmasını şiddetle kınadı
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi’ni tahliye etmesini ve yakmasını sert bir şekilde kınayarak, bunu uluslararası insani hukukun ihlali olarak değerlendirdi.
BAE Dışişleri Bakanlığı, hastaların ve sağlık personelinin zorla tahliye edilmesinin "uluslararası insancıl hukuku ihlal eden ve Gazze’deki sağlık sistemini yok etmeye yönelik iğrenç bir eylem" olduğunu belirtti.
İNSANİ DURUMUN CİDDİYETİ VURGULANDI
Açıklamada, hastanelerin ve sivillerin hedef alınmaması gerektiği ve sivillerin uluslararası hukuka göre korunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Gazze’deki insani krizden derin endişe duyulduğu, sivillerin daha fazla hayatını kaybetme riski taşıdığı ve bu durumu daha da kötüleştirmemek için uluslararası toplumun hızla harekete geçmesi gerektiği dile getirildi.
BAE’DEN ULUSLARARASI BARIŞ ÇAĞRISI
Birleşik Arap Emirlikleri, uluslararası topluma işgal altındaki Filistin topraklarındaki durumu daha da alevlendirmekten kaçınmaları ve kapsamlı, adil bir barışa ulaşmak için çaba göstermeleri çağrısında bulundu. BAE, şiddetin derhal durdurulması gerektiğini ve sağlık tesislerinin saldırıya uğramaması gerektiğini belirtti.
İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ OPERASYONLARI
İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivilin ölümüne yol açtı. Gazze’deki sağlık altyapısı ve eğitim kurumları da sürekli olarak hedef alınırken, birçok hastane ve okul yıkıldı. En son olarak, İsrail’in Kemal Advan Hastanesi'ni ateşe vermesi, sağlık personelini ve hastaları zorla tahliye etmesi tepkilere yol açtı.
İSRAİL’İN SALDIRILARINDA ARTAN CAN KAYBI
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında, yaklaşık 45 bin Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölümlerin büyük kısmı sivil olup, aralarında 17 bin 492 çocuk ve 11 bin 979 kadın bulunuyor. Ayrıca, enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivillerin güvenli bölgeleri bulabilmesi için daha fazla yardıma ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor.
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.