Biden, Milton Kasırgası için "yüzyılın en güçlü kasırgası" dedi

Biden, Milton Kasırgası için "yüzyılın en güçlü kasırgası" dedi
ABD Başkanı Joe Biden, Milton Kasırgası ile ilgili brifingde, kasırganın "yüzyılın kasırgası gibi göründüğünü" belirtti ve halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida eyaletini vurması beklenen Milton Kasırgası ile ilgili olarak Beyaz Saray'da brifing alan ABD Başkanı Joe Biden, kasırganın potansiyel etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Biden, "Milton, yüzyılın kasırgası gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Biden, kasırgaya hazırlık konusunda ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı ve Florida'ya yaklaşan kasırga ile ilgili halkı uyararak, yetkililerin talimatlarına uymalarını ve güvenli sığınaklar bulmalarını istedi. Federal yönetimin, Florida'daki yetkililerle ve Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) ile yoğun bir koordinasyon içinde çalıştığını belirtti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kasırgada zarar görenlere 750 dolar yardım yapılacağı iddialarına tepki gösteren Biden, bu açıklamaları "sorumsuz, pervasız ve amansız dezenformasyon ve yalanlar" olarak tanımladı. Biden, Trump'ın bu tür açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Meksika Körfezi'nden güçlenerek Florida eyaletine doğru yaklaşan Milton Kasırgası'nın son 100 yılın "en güçlüsü" olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.