Biden’dan sonra 26 eyalet alarma geçti: Vaka sayıları rekor kırıyor

Biden’dan sonra 26 eyalet alarma geçti: Vaka sayıları rekor kırıyor
ABD'nin 26 eyaletinde Covid-19'un yaz dalgası yayılıyor. Sağlık yetkilileri, bu eyaletlerdeki salgın seviyelerinin "yüksek" olarak sınıflandırıldığını belirtti. ABD Başkanı Joe Biden'ın da virüse yakalanmasıyla birlikte, salgına ilişkin veriler yeniden gündeme geldi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Covid-19'a yakalandığı duyurulmasının ardından Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), salgınla ilgili güncel bilgiler paylaştı. CDC, atık su analizlerine dayanarak, batı, güney ve iç kesimlerdeki 26 eyalette virüsün yayılma seviyesinin yüksek olduğunu açıkladı.

Acil servislerdeki Covid-19 teşhislerinde ve laboratuvar testlerinde de artış yaşandığı, ancak bu artışların kış aylarındaki seviyelere göre oldukça düşük olduğu belirtildi. ABD'de Covid-19 artık hayati tehlike içeren bir acil durum olarak değil, yıllık aşı kampanyalarıyla kontrol altında tutulacak bir solunum yolu virüsü olarak değerlendiriliyor.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, Biden'ın Las Vegas'taki bir etkinlikten sonra Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve Delaware'deki evinde izolasyon sürecine girdiğini açıkladı. Biden'ın hafif üst solunum yolu semptomları gösterdiği, ateşinin olmadığı ve diğer sağlık göstergelerinin normal olduğu belirtildi.

Biden, evden çalışmaya devam ediyor ve önümüzdeki hafta seçim kampanyasına dönecek. Kampanya başkanı Jen O'Malley Dillon, Biden'ın başkanlıkta ikinci bir dönemi kazanmak için kararlı olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.