Eski CIA çalışanı cinsel tacizden 30 yıl hapis cezası aldı

Eski CIA çalışanı cinsel tacizden 30 yıl hapis cezası aldı
Eski CIA çalışanı Brian Jeffrey Raymond, çeşitli ülkelerdeki görevlerinde kadınlara uyuşturucu vererek cinsel tacizde bulunmak ve rızaları olmaksızın fotoğraf/video çekmek suçlarından 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Raymond'un 28 kadının bilinçsiz durumdayken fotoğraflarını çekmek veya videolarını kaydetmek suçlarından ceza aldığı bildirildi. Raymond, suçlamaların ardından soruşturmayı öğrendiğinde ilgili fotoğraf ve videoları silmeye çalışmıştı.

"ÖMRÜ BOYUNCA CİNSEL SALDIRI SUÇLUSU"

Savcı Matthew M. Graves, “Bugün verilen ceza, sanığın 'ömrü boyunca cinsel saldırı suçlusu' olarak damgalanmasını ve hayatının geri kalanının önemli bir bölümünü parmaklıklar ardında geçirmesini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA SÜRECİ VE İTİRAFLAR

2020 yılında, Raymond’un Mexico City’deki konutunun balkonunda yardım çığlığı atan çıplak bir kadının görülmesi üzerine soruşturma başlatılmıştı. ABD Adalet Bakanlığı, Raymond’un 2006-2020 yılları arasında Mexico City ve diğer görev yerlerinde, büyükelçilik tarafından kiralanan konutlarda birçok kadına cinsel saldırıda bulunduğunu bildirmişti.

Raymond, federal mahkemede suçlamaları kabul etmişti ve itirafları arasında en az 28 kadının bilinçsizken veya rıza gösteremeyecek durumdayken video ve fotoğraf kayıtlarını aldığı bilgisi yer alıyordu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.