Gana'da NDC seçmen kütüklerindeki usulsüzlükleri protesto etti

Gana'da NDC seçmen kütüklerindeki usulsüzlükleri protesto etti
Gana'da ana muhalefet partisi NDC, seçmen kütüklerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Akra ve diğer şehirlerde büyük çaplı protesto gösterileri düzenledi.

Gana'da ana muhalefet partisi Ulusal Demokratik Kongresi (NDC), seçmen kütüklerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başkent Akra ve ülkenin birçok kentinde protesto gösterileri düzenledi. NDC, Aralık ayında yapılacak genel seçimler öncesi seçmen kütüklerinin denetlenmesini talep ederek ülke genelinde geniş çaplı gösteriler gerçekleştirdi.

"ÖZGÜR VE ADİL SEÇİM HAKKIMIZI TALEP EDİYORUZ"

NDC Başkanı Johnson Asiedu-Nketiah, Akra'daki protesto yürüyüşünden önce yaptığı açıklamada, "Seçim Komisyonundan büyük bir iyilik istemiyoruz. Sadece özgür ve adil seçim hakkımızı talep ediyoruz" dedi. NDC milletvekili Samuel Okudzeto Ablakwa, partisinin başkent Akra dahil Gana'nın 16 bölgesel başkentinde düzenlediği protestolara milyonlarca kişinin katıldığını öne sürdü.

USULSÜZLÜK İDDİALARI VE DİLEKÇE SUNULMASI

NDC seçim direktörü Omane Boamah, seçim kütüklerinde usulsüzlük yapıldığını belirterek, bu durumun demokrasiyi geriye götürebileceğini ifade etti. Gösteriler, parlamentoya ve Seçim Komisyonuna dilekçe sunulmasıyla sona erdi. Dilekçede, Seçim Komisyonunun tutumuna ilişkin soruşturma başlatılması, seçmen kütüklerinin bağımsız bir adli denetimden geçirilmesi ve denetim sonuçlarının yayımlanması istendi.

BAZI SEÇMEN İSİMLERİNİN SİLİNDİĞİ İDDİALARI

Ana muhalefet partisi yetkilileri, Aralık ayında yapılacak parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen kütüklerinde binlerce izinsiz aktarma yapıldığını ve bazı seçmen isimlerinin silindiğini ileri sürüyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.