Gazze’de bir kadın 5 gün sonra enkaz altından kurtarıldı

Gazze’de bir kadın 5 gün sonra enkaz altından kurtarıldı
Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in hava saldırısında enkaz altında kalan bir Filistinli kadının 5 gün sonra kurtarıldığını bildirdi.

Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail savaş uçaklarının beş gün önce Gazze Şeridi'nin kuzeyinde "Habib" ailesinin evini bombaladığını bildirdi.

Açıklamada, Gazze kentinin güneyindeki Tel el-Hava Mahallesi'nde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve enkaz altında kalan bir kadının kurtarıldığı belirtildi.

İsrail'in 299 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 39 bin 445'e çıktı

Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, gün içinde yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde bölge halkını yerinden etmek için aç bırakma siyaseti uyguladığını ifade etti. Basal, sivil savunma ekiplerinin, İsrail'in "girilmesi yasak bölge" ilan ettiği alanlara erişemediğini vurguladı.

42 BİN 603 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 603 Filistinli yaşamını yitirdi, 99 bin 795 kişi yaralandı. Ayrıca, enkaz altında hala binlerce ölü olduğu ve halkın sığındığı hastane ile eğitim kurumlarının hedef alındığı bildirilmektedir.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.