İngiltere'de 518 bin hasta, yatak yetersizliği nedeniyle 12 saatten fazla sedyede bekledi

İngiltere'de 518 bin hasta, yatak yetersizliği nedeniyle 12 saatten fazla sedyede bekledi
İngiltere'de 2024 yılı itibarıyla acil servislere kabul edilen 518 bin hasta, yatak yetersizliği nedeniyle 12 saatten fazla sedyede beklemek zorunda kaldı. Liberal Demokratlar, sağlık sistemine acil müdahale çağrısı yaptı.

İngiltere'deki sağlık sistemi, yatak yetersizliği nedeniyle büyük bir baskı altında kalmaya devam ediyor. Liberal Demokratlar partisinin yaptığı analiz, acil servislere kabul edilen hastaların artan bekleme sürelerini gözler önüne serdi.

2024 yılında, acil servislere kabul edilen 518 bin hasta, tedaviye alınana kadar 12 saatten fazla sedyede beklemek zorunda kaldı. Bu durum, ülkenin sağlık sisteminde ciddi bir sorunun baş gösterdiğini ve hastaların uzun süreli beklemelerinin, sağlık hizmetlerinde aksamalara neden olduğunu gösteriyor.

BEKLEME SÜRELERİ GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 25 ARTTI

Liberal Demokratlar partisinin açıkladığı verilere göre, bir önceki yıla kıyasla, 12 saatten fazla süreyle sedyede bekleyen hasta sayısı yüzde 25 artarak 518 bine çıktı. 2019 yılında sadece 8 bin 272 olan bu sayı, geçtiğimiz yıl 23 kat artmış durumda. Bu veriler, İngiltere’nin sağlık altyapısındaki ciddi eksiklikleri ve yoğunluk sorunlarını gözler önüne seriyor.

MORGAN: "SEDYELERDE BEKLETİLMEK KABUL EDİLEMEZ"

Liberal Demokratlar partisinin Sağlık Politikaları Sözcüsü Helen Morgan, araştırma sonucu ortaya çıkan verileri "skandal" olarak nitelendirdi. Morgan, "Koridor bakımının normalleşmesi ve binlerce hastanın sedyelerde saatlerce, hatta günlerce bekletilmesi kabul edilemez. Bu durum, hasta hayatlarını riske atarken sağlık çalışanlarının iş yükünü de artırıyor" ifadelerini kullandı. Morgan, hükümeti acil bir eylem planı açıklamaya ve sağlık sistemini güvenli seviyelere çekmeye çağırdı.

SAĞLIK BAKANI WES STREETİNG'E ÇAĞRI

Helen Morgan, Sağlık Bakanı Wes Streeting’i, sağlık sistemi krizine yönelik hızlı ve etkili adımlar atmaya çağırdı. Ayrıca, hastane yatak sayısının artırılması ve sağlık çalışanı sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

Morgan, "Hükümet bu krizi çözmek için hızlı adımlar atmalı ve salgın dönemindeki gibi emeklilikten dönen sağlık çalışanlarını işe alacak kampanya başlatmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

UZUN BEKLEME SÜRELERİ VE YAŞANAN ÖLÜMLER

Kraliyet Acil Tıp Kolejinin (Royal College of Emergency Medicine) açıkladığı verilere göre, 2023 yılında uzun bekleme sürelerinin neden olduğu yaklaşık 14 bin ölüm meydana geldi. Ayrıca, hastanelerdeki yatak doluluk oranının şu an yüzde 93 seviyesinde olduğu, bu oranın güvenli seviyenin yüzde 85 üzerinde olduğu bildirildi.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.