İran sandık başına gidiyor: 2 muhafazakar aday yarıştan çekildi

İran sandık başına gidiyor: 2 muhafazakar aday yarıştan çekildi
İran yarın yeni Cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gidiyor. Seçimin muhafazakar adayları Tahran Belediye Başkanı Ali Rıza Zakani ile Şehit ve Gaziler Vakfı Başkanı Emir Hüseyin Kadızade Haşimi, yarıştan çekildi. Kalan 4 aday ipi göğüslemek için yarışacak.

İran yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gidiyor. 

İKİ ADAY YARIŞTAN ÇEKİLDİ

Seçimin arefesinde iki muhafazakar aday yarıştan çekilme kararı aldı. Şehit ve Gaziler Vakfı Başkanı Emir Hüseyin Kadızade Haşimi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, muhafazakar adayların birleşmesi amacıyla adaylıktan çekildiğini belirtti. Haşimi, "Devrim güçlerinin birliğini korumak amacıyla ve bazı alimlerin talebiyle adaylıktan çekiliyorum." dedi.

Diğer aday, Tahran Belediye Başkanı Ali Rıza Zakani ise yaptığı açıklamada, "Yasal rekabet süresinin sonuna kadar kaldım ancak Reisi’nin yolunu devam ettirmek her şeyden daha önemli. Celili ve Kalibaf’tan talebim birlik olmaları, devrimci güçlerin taleplerini karşılıksız bırakmamaları ve üçüncü Ruhani hükümetinin kurulmasını engellemeleri. Sevgili halka ve destekçilere minnettarım ve eleştiriden korkmuyorum." sözlerine yer verdi.

4 ADAY KIYASIYA YARIŞACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki ismin adaylıktan çekilmesi sonrası yarış dört aday arasında sürecek. Muhafazakar cephede eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Said Celili, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ve eski İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi yer alırken, reformist cephede Tebriz Milletvekili Mesud Pezeşkiyan tek aday olarak yarışa devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.