İrlanda'dan İsrail'e rest: UNIFIL birliklerini çekmeyeceğiz

İrlanda'dan İsrail'e rest: UNIFIL birliklerini çekmeyeceğiz
İsrail’in Lübnan sınırındaki BM Barış Gücü'nde görev yapan İrlanda birliklerini geri çekme talebi, İrlanda tarafından reddedildi.

İrlanda'nın The Irish Times gazetesine dayandırdığı habere göre, İsrail ordusu, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nde (UNIFIL) görev yapan İrlanda birliklerinin çekilmesini talep etti. Ancak bu talep İrlanda tarafından geri çevrildi ve birliklerin görevine devam edeceği İsrail'e iletildi.

İSRAİL'İN SALDIRI İHTİMALİ YÜKSEK

Bu talebin, İsrail'in Lübnan sınırındaki bölgelerde geniş çaplı bir saldırı başlatma ihtimalinin artmasıyla ilgili olduğu düşünülüyor. İrlanda’nın karakolu, güney Lübnan’daki Litani Nehri ile İsrail arasındaki Mavi Hat’ta bulunuyor.

BM’NİN 1701 SAYILI KARARI

BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı, İsrail'in Mavi Hat'ın gerisine çekilmesini ve bu bölgede sadece Lübnan ordusu ile UNIFIL'in askeri araç gereç bulundurmasını öngörüyor. Ancak bölge, 2000 yılından beri Hizbullah'ın askeri gücü altında.

LÜBNAN'DAKİ SALDIRILAR

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile devam eden çatışmalarda Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenliyor. Bu saldırılarda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.