İtalya'da kimyasal hadım cezası için teknik komite kurulacak

İtalya'da kimyasal hadım cezası için teknik komite kurulacak
İtalya, aşırı sağcı Lig Partisi'nin önerisiyle tecavüz ve çocuk istismarcılarına kimyasal hadım cezasını değerlendirecek bir teknik komite oluşturma kararı aldı.

İtalya'da, iktidar ortağı aşırı sağcı Lig Partisi'nin önerisiyle tecavüz ve çocuk istismarcılarına karşı kimyasal hadım cezasını değerlendirecek bir teknik komite kurulması kararlaştırıldı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Temsilciler Meclisi'nde görüşülen yeni güvenlik yasa tasarısı sırasında Lig Partisi Milletvekili Igor Iezzi'nin sunduğu bu öneri kabul edildi.

Hükümetin, Giorgia Meloni liderliğinde bu konuda çalışma yapması gerekecek. Kurulacak komite, tecavüzden hüküm giymiş suçlular için kimyasal hadım dahil psikiyatrik ve farmakolojik tedaviye onay verme olasılığını değerlendirecek.

SALVİNİ'DEN KİMYASAL HADIM İÇİN DESTEK

Aşırı sağcı Lig Partisi lideri ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, konuyla ilgili X platformunda yaptığı paylaşımda, "Lig'in zaferi. Cinsel şiddet suçlarında kimyasal hadımın değerlendirilmesi amacıyla bir komisyon ya da teknik bir komite kurulmasını öngören gündem kararı Meclis'te onaylandı. Adalet ve sağduyu için tarihi mücadelemizde önemli bir adım daha" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETTEN ANAYASAYA AYKIRI ELEŞTİRİLER

Muhalefetteki Demokratik Parti (PD) Milletvekili Simona Bonafe, kimyasal hadım cezasına yönelik bir teknik komite kurulmasının anayasaya aykırı olduğunu savundu. Diğer muhalefet partileri de benzer itirazlarda bulundu.

Kimyasal hadım cezası önerisi, geçen yıl Palermo ve Napoli'de yaşanan toplu tecavüz olaylarından sonra gündeme gelmişti. O dönemde, merkez sağda yer alan Forza Italia Partisi (FI), bu yöntemin bir çözüm olmayacağını belirtmişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.