Kanada, Batı Şeria'daki aşırılıkçı İsraillilere 'yaptırım kararı' aldı

Kanada, Batı Şeria'daki aşırılıkçı İsraillilere 'yaptırım kararı' aldı
Kanada, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistin topraklarına yönelik şiddet eylemlerinden sorumlu aşırılıkçı dört kişi ve iki kuruluşa yaptırım uyguladı.

Kanada hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistin topraklarına yönelik şiddet olaylarından sorumlu aşırılıkçı 4 kişi ve 2 kuruluşa yaptırım uyguladığını duyurdu. Kanada Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yaptırımların gerekçesi olarak "insani yardım konvoylarına saldırılar, mülke el koyma ve yerinden etme gibi şiddet eylemlerine katılım veya bu eylemleri kolaylaştırma" gösterildi.

YAPTIRIMLARIN KAPSAMI

Kanada'nın uyguladığı yaptırımlar, Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbedenlerin şiddetinden sorumlu olan kişiler ve kuruluşları hedef alıyor. Açıklamada, yasa dışı yerleşimci şiddetinin Filistinlilere ait mülk ve tarım arazilerine zarar verdiği, can kaybına yol açtığı belirtilerek bu eylemlerin durdurulması gerektiği vurgulandı.

ULUSLARARASI BASKIYI ARTTIRMA HEDEFİ

Kanada hükümetinin bu adımı, uluslararası topluma ve diğer ülkelere, işgal altındaki bölgelerdeki şiddet olaylarına karşı daha aktif bir tutum sergileme çağrısı olarak değerlendiriliyor. Kanada'nın yaptırımları, bölgedeki şiddet olaylarına karşı uluslararası baskıyı artırmayı ve bu tür eylemleri engellemeyi amaçlıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.