Kanıksanmış acı Yemen: 18,2 milyon kişi acil insani yardıma muhtaç

Kanıksanmış acı Yemen: 18,2 milyon kişi acil insani yardıma muhtaç
Derin kıtlıkla karşı karşıya olan Yemen'de ölümcül ablukanın şiddeti her geçen gün artıyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Yemen Sözcüsü Mysa Khalaf, Yemen'de 18,2 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (MYK) Yemen Sözcüsü Mysa Khalaf, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ablukası altındaki Orta Doğu ülkesi Yemen'de 18,2 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ve yerinden edilmiş milyonlarca kişinin durumunun giderek kötüleştiğini bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Khalaf, Yemen'de uzun süredir devam eden krizin derinleştiğini belirtti. Yerinden edilmiş milyonlarca Yemenli ağırlaşan kötü koşullarla karşı karşıya.

'YERİNDEN EDİLME DÖNGÜSÜ'

Khalaf, Yemen'de yerinden edilmiş ailelerin büyük çoğunluğunun devam eden istikrarsızlık, geçim sıkıntısı ve kara mayınları gibi tehlikeler nedeniyle evlerine dönemediğini ve bu durumun onları uzun süreli bir "yerinden edilme döngüsüne" hapsettiğini söyledi.

'DÜNYANIN EN KÖTÜ İNSANİ KRİZLERİNDEN BİRİ'

Yemen'deki durumun dünyanın en kötü insani krizlerinden biri olmaya devam ettiğini vurgulayan Khalaf, "Dikkatler diğer küresel acil durumlara kaymış olsa da Yemen aşırı zorluklarla karşı karşıyadır. Şu anda ülkede 4,5 milyon yerinden edilmiş kişi dahil 18,2 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Buna, çoğunlukla Somali ve Etiyopya'dan gelen 60 binden fazla mülteci ve sığınmacı dahildir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.