Sudan'dan Türk hükümeti ve halkına teşekkür mesajı

Sudan'dan Türk hükümeti ve halkına teşekkür mesajı
Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Malik Agar, Türkiye'nin Sudan halkına savaş döneminde verdiği destek ve yardımlar için teşekkür etti.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Malik Agar, Türkiye'nin Sudan yönetimine ve halkına sağladığı destek için teşekkür etti. Agar, Port Sudan'daki ofisinde Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı kabul etti. Görüşmede, Türk hükümetine ve halkına, savaş döneminde Sudan halkına verdikleri insani destek ve yardımlar nedeniyle teşekkür etti.

İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞILIYOR

Agar, Türkiye'nin Sudan'a tüm alanlarda, özellikle insani yardımlar konusunda sağladığı desteği övgüyle değerlendirdi ve iki ülke arasında ilişkileri güçlendirme, ortak işbirliklerini artırma isteğini dile getirdi. Büyükelçi Fatih Yıldız, Türkiye'nin Sudan'a destek verme konusundaki kararlılığını vurguladı ve tarım, madencilik, kültürel ve ticari işbirliklerinin geliştirilmesi için çalışacaklarını belirtti.

Ayrıca, savaş, seller ve salgın hastalıklardan etkilenenlere yardım ulaştırmak üzere çadır, gıda ve ilaç taşıyan bir Türk gemisinin yakında Sudan'a hareket edeceğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.