Trump'ın eski danışmanından İrlanda askerleri için skandal öneri: Napalm bombası atılsın

Trump'ın eski danışmanından İrlanda askerleri için skandal öneri: Napalm bombası atılsın
Eski ABD Başkanı Trump'ın Orta Doğu danışmanı Matthew RJ Brodsky, İsrail'e İrlanda askerlerine napalm bombası atmasını önerdi. İrlanda Başbakanı ise bu ifadeleri kınadı.

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump yönetimine Orta Doğu konusunda danışmanlık yapan Matthew RJ Brodsky, İsrail'in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nde (UNIFIL) görev yapan ve bölgeden çekilmeyeceklerini açıklayan İrlanda askerlerine yönelik skandal bir öneride bulundu.

"ÜSTLERİNE NAPALM BOMBASI ATMALI"

Brodsky, X hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail, İrlandalıların olduğu yerlere halı bombardımanı yapmalı ve daha sonra da üstlerine napalm bombası atmalı" ifadelerini kullandı. Bu paylaşım, sosyal medya platformunda yoğun tepkilere yol açtı.

"YAYIN İLKELERİNİ İHLAL"

Tepkilerin ardından Brodsky, paylaşımını silmek zorunda kaldı. Ancak, hesabı daha sonra X şirketi tarafından "yayın ilkelerini ihlal" gerekçesiyle askıya alındı.

İRLANDA BAŞBAKANI'NDAN SERT YANIT

Bu olay üzerine, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek üzere Washington'da bulunan İrlanda Başbakanı Simon Harris, Brodsky'nin açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Harris, İrlanda askerlerinin Lübnan'daki barış gücünde "harika bir iş çıkardığını" vurguladı ve Brodsky'nin sözlerini "iğrenç, uygunsuz ve aşağılık" olarak nitelendirdi.

İRLANDA'NIN KARARI

İrlanda, İsrail'in Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nde (UNIFIL) görev yapan birliklerini çekmesi yönündeki talebini geri çevirmişti.

BRODSKY'NİN GEÇMİŞİ

Matthew RJ Brodsky, 2016-2020 yılları arasında Trump'ın ulusal güvenlik ekibine Orta Doğu konularında danışmanlık yapmış bir isimdir. Bu bağlamda, Filistin-İsrail barışı gibi önemli meselelerde de rol almıştır.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.