Uçak türbülansı kötü sonuçlandı! 30 kişi yaralandı: Uçak acil iniş istedi

Uçak türbülansı kötü sonuçlandı! 30 kişi yaralandı: Uçak acil iniş istedi
Yolcu uçağı şiddetli türbülansa girdi. 30 kişi yaralandı. Ardından acil iniş talep edildi. İşte detaylar...

İspanya'dan Uruguay'a gitmekte olan Air Europa'nın Boeing 787-9 Dreamliner tipi yolcu uçağı, şiddetli türbülansa girmesi sonucu 30 yolcunun yaralanmasına neden oldu. Olay, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Natal Havalimanı'na acil iniş yapılmasına yol açtı.

30 KİŞİ YARALANDI

Madrid'den havalanan uçakta meydana gelen türbülans sırasında yolcuların panik içinde olduğu ve bağırdığı anlar sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşılan görüntülerde, birçok koltuğun çöktüğü, üst dolapların dışarı sarktığı ve ciddi şekilde hasar gördüğü görüldü.

Montevideo kentine gitmek üzere yola çıkan uçak, yaşanan olay sonrasında Natal Havalimanı'na acil iniş talebinde bulundu. Yetkililer, uçakta bulunan birçok kişinin hastanelere kaldırıldığını ve bazı yolcuların boyun kırıkları ve baş çarpmaları gibi ciddi yaralanmalar yaşadığını belirtti. UX045 sefer sayılı uçak, tıbbi ihtiyaçları olan yolculara en hızlı şekilde hizmet verebilecek Natal Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

RESMİ AÇIKLAMA VE DEVAM EDEN SEYAHAT

Air Europa tarafından yapılan açıklamada "Uçak normal bir şekilde indi ve bildirilen hafif yaralıların tedavisi sürüyor. Bu öğleden sonra Madrid'den yolcuları almak ve Uruguay'a doğru yolculuğa devam etmek üzere bir uçak kalkacak" ifadeleri kullanıldı.

Bilim insanları, pilotların radarlarında görülemeyen net hava türbülansının iklim krizi nedeniyle giderek kötüleştiğini düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.