13 üniversiteye yeni rektör ataması: ODTÜ ve İTÜ'ye yeni isimler

13 üniversiteye yeni rektör ataması: ODTÜ ve İTÜ'ye yeni isimler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni atama kararlarını imzaladı. 13 üniversiteye rektör atandı. Bunlardan en önemlisi ise tartışmalı ODTÜ ve İTÜ rektörlerinin ataması oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 üniveristeye yeni rektör atama kararlarını imzaladı.  tartışmalı  ODTÜ ve İTÜ'nün de yeni rektörleri belli oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne ise  Prof. Dr. Hasan Mandal atandı. 

ODTÜ yolu projesiyle gündeme gelen ve öğrenciler tarafından uzun süre protestoların hedefinde kalan Rektör Verşan Kök yerine ODTÜ'lü, üniversitede daha önce Rektör Yardımcılığı da yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi. İTÜ'ye ise  22 Şubat 2018 tarihinden bu yana görevde olan TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre diğer üniversitelerin rektör isimleri ise şöyle, 

Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Özlenen Özkan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Mandal, Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Uğur Ünal, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kamuran Eronat, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necip Şimşek, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Adnan Sözen ve Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.