Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Mülakat düzenlemesi Resmi Gazete'de

Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Mülakat düzenlemesi Resmi Gazete'de
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile sözleşmeli öğretmen atamalarında sözlü mülakat uygulaması devam edecek. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde mülakatların kaldırılacağına dair vaadine rağmen, sözlü sınavın atamalarda halen etkin bir rol oynayacağını ortaya koyuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen atamalarında uygulanan sözlü sınav sistemi ile ilgili önemli bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik değişikliği ile KPSS ve sözlü sınav puanlarının ağırlıkları yeniden belirlendi.

3 Ağustos 2016 tarihli ve 29790 sayılı eski yönetmelikte yapılan bu değişiklikle, sözleşmeli öğretmenlerin istihdamında sözlü sınav başarı puanı, "KPSS puanının yüzde 50'si ve sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si" olacak şekilde hesaplanacak. Bu yeni düzenleme, sözlü sınavın etkisini ve önemini belirgin bir şekilde ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı açıklamalarda, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının kaldırılacağına dair vaatte bulunmuştu. Ancak, bu yönetmelik değişikliği ile sözlü mülakatın devam edeceği ve bu vaadin henüz hayata geçirilmediği görüldü.

Bu yeni yönetmelik, öğretmen adaylarının atanma sürecinde adil bir değerlendirme yapılmasını sağlama amacı gütmekte olup, atama süreçlerinin daha şeffaf ve objektif bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.