Bakan Tekin: Türkiye'nin eğitimde kendine özgü bir modeli var

Bakan Tekin: Türkiye'nin eğitimde kendine özgü bir modeli var
2024 yılı eğitim öğretim dönemi 9 Eylül'de başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eleştirilerin odağındaki Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni savundu, Türkiye'ye ve Anadolu insanına özgü bir model üretildiğini söyledi.

2024 yılı eğitim öğretim dönemi 9 Eylül'de başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eleştirilerin odağındaki Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni savundu, Türkiye'ye ve Anadolu insanına özgü bir model üretildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kilis'te AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Eğitim öğretim müfredatındaki değişikliklerden bahseden Tekin, yeni modelin bütün Türk milleti tarafından arzulandığını ifade etti.

'MAARİF MODELİYLE ÖVÜNÜYORUM'

Tekin, şunları kaydetti:

"Üç tane şey yaptık. Dedik ki, dünyanın her tarafında, her ülke evrensel göstergeleri ve evrensel verileri alarak kendi sosyal, toplumsal, siyasal yapısını göz önünde bulundurarak kendine özgü bir model üretiyor. Finlandiya modeli diyorsunuz. Singapur modeli diyorsunuz. Güney Kore modeli diyorsunuz. Peki Türkiye Modeli deyince niye rahatsız oluyoruz? Türkiye kendine ait bir modeli üretemez mi arkadaşlar? Türkiye Modeli ürettik diyorum. Bana muhalefet diyor ki, 'Üretemezsin'. Niye diyorum, 'Türkiye üretemez.' diyorlar. Bu kadar aşağılık kompleksiyle hareket eden bir yapıda olmamalıyız. Bizim yaptığımız birinci şey bu. Biz dünyadaki genel ortak uygulamaları aldık. Üstüne kendi referans değerlerimizi koyduk ve bize özgü bir model ürettik. Ben artık bununla övünüyorum. Diyorum ki Türkiye'nin eğitim öğretim sürecinde kendine özgü bir modeli var. Bundan da gurur duyuyorum.

YENİ MODEL İLK DERECE SINIFLARDA UYGULANACAK

"Çocuklarımız, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda, yani her kademenin ilk sınıfında yeni yaptığımız bu modelle eğitim-öğretime başlayacaklar inşallah. İnanıyorum ki sizin, Anadolu insanının, bütün Türk milletinin istediği, arzuladığı bir eğitim öğretim modeli ortaya çıkarmış olduk. Bize ait değerleri çocuklarımıza vermek isteyen ve aynı zamanda da evrensel ilkelerle örtüşen bir model geliştirdik. Bu modeli bir yıl içerisinde geliştirmedik. Ben 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığında müsteşar olarak göreve başladım. O günden beri bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Dolayısıyla bu iş yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın ürünü. Eğitim-öğretim sürecinde altyapı, fiziki altyapıyla ilgili her şeyi yaptık. Şimdi ufak tefek eksikliklerimiz kaldı. Onları da gideriyoruz. Üstüne şimdi içeriği dolduracak, gerçekten bize özgü, bizim değerlerimizi yansıtan ama evrensel uygulamalardan kopuk olmayan, evrensel uygulamaları da bünyesinde barındıran Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni hayata geçirmiş olduk. İnşallah hayırlı uğurlu olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.