YKS 2024 iddialarına DDM'den resmi açıklama: İddialar asılsız

YKS 2024 iddialarına DDM'den resmi açıklama: İddialar asılsız
YKS sorularına ilişkin iddialara Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DDM) yanıt geldi. İşte tüm detaylar…

Sosyal medyada hızla yayılan YKS sorularının çalındığına dair iddialar, birçok öğrenciyi ve aileyi endişelendirmişti. Ancak, DDM'nin açıklaması bu endişeleri giderdi. Paylaşılan görsellerin gerçek sınav sorularıyla ilgisi olmadığı ve deneme sınavlarından alındığı netlik kazandı.

KARAR’ın haberine göre, DDM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "YKS sorularının sınavdan önce sosyal medya platformlarında paylaşıldığı" yönündeki iddialar ve bu konudaki görseller hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, yapılan detaylı araştırmalar sonucunda sosyal medyada paylaşılan ekran görüntüleri ve fotoğrafların 2024 YKS ile bağlantısının olmadığı belirlendi. Birçok görselin Ortaöğretim Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından hazırlanan deneme sınavlarından veya bazı özel eğitim kurumlarının deneme sınavı kitapçıklarından alındığı açıklandı. Ayrıca, geçmiş yıllarda benzer iddialarla dolaşıma giren bazı görsellerin tekrar "sorular çalındı veya satıldı" şeklinde paylaşıldığı belirtildi.

İDDİALAR ASILSIZ

DDM, yaptığı açıklamada sınav güvenliği ve şeffaflığının önemi üzerinde durarak, bu tür asılsız iddiaların sınavın itibarını sarsmayı amaçladığını ifade etti. Kurum, sınav süreçlerinin büyük bir özenle yürütüldüğünü ve gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alındığını vurguladı.

DDM, öğrenciler ve ailelerine bu tür dayanaksız iddialara inanmamaları gerektiğini belirtti ve resmi kaynaklardan gelen açıklamalara itibar edilmesini önerdi. Ayrıca, sınav sürecine ilişkin tüm bilgilerin yetkili kurumlar tarafından paylaşılacağını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.