Eğitim sisteminde yeni dönem: MEB müfredatı değişiyor

Eğitim sisteminde yeni dönem: MEB müfredatı değişiyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzun süredir üzerinde çalışılan ve birçok tartışmaya yol açan yeni müfredat taslağını Talim ve Terbiye Kurulu'na sundu ve onay aldı. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak adlandırılan bu yeni müfredat, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kademeli olarak uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, uzun süredir üzerinde çalıştığı ve çeşitli tartışmalara neden olan yeni müfredat taslağı Talim ve Terbiye Kurulu'ndan onay aldı. Bu onayla birlikte, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen yeni müfredat, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kademeli olarak hayata geçirilecek. 

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve önerinin değerlendirildiğini belirtti.

Demirli, yeni müfredatın hazırlanma sürecinde şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerine bağlı kalındığını ve bu doğrultuda iletilen tüm görüş ve önerilerin dikkate alındığını da ifade etti. Bu kapsamda, müfredat taslağının 26 Nisan'da kamuoyuna sunulmasının ardından gelen geri bildirimler doğrultusunda nihai onay alındı.

KAMUOYU GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 9 dersin, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 10 dersin, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ise 7 dersin öğretim programlarını kamuoyunun görüşüne açtı. 

Demirli, 26 Nisan - 10 Mayıs tarihleri arasında askıda kalan taslağa 67 bin 284 görüş ve öneri geldiğini, bunların yüzde 58'inin öğretmenlerden, yüzde 42'sinin ise sivil toplum kuruluşları ve eğitim platformları gibi diğer paydaşlardan olduğunu belirtti.

KADEMELİ UYGULANACAK

Yeni müfredat taslağı, 1 milyon 662 bin 780 kez görüntülendi ve öğretmenlerden 38 bin 865 görüş ve öneri alındı. Talim ve Terbiye Kurulu, gelen geri bildirimleri titizlikle değerlendirerek öğretim programlarına yansıttı. 

Onaylanan yeni müfredat, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlayarak kademeli olarak uygulanacak. Yeni öğretim programlarına, Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.