İstanbul'da bazı okullara ders saati düzenlemesi! 40'tan 35 dakikaya düşürüldü

İstanbul'da bazı okullara ders saati düzenlemesi! 40'tan 35 dakikaya düşürüldü
İstanbul'da, ikili eğitim yapan bazı okullarda ders süreleriyle ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla, ders süreleri 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre, İstanbul’da ikili eğitim sistemi uygulayan okullarda ders saatlerinde düzenlemeye gidildi. Bu karar doğrultusunda, İstanbul Valiliği 34 ilçedeki okullarda ders süresini 40 dakikadan 35 dakikaya düşürdü.

Bu düzenleme, ikili eğitim yapan tüm okulları kapsıyor. Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin, eğitim sürecini aksatmadan planlanması gerektiği de özellikle vurgulandı.

YAZ SAATİ UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla valiliklere gönderilen genelgede, "Mevcut ileri saat uygulamasının süreceği" ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre eğitim yılının 180 iş gününden az olmayacağı belirtildi.

Buna ek olarak, ders saatlerinin düzenlenmesinde valiliklerin yetkili olduğu, çalışma saatlerinin ise bölgesel şartlara göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, "Gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla yaz saati uygulamasının sürdürüleceği" de açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.