İstanbul'da ders süreleri kısaltıldı! Valilik duyurdu

İstanbul'da ders süreleri kısaltıldı! Valilik duyurdu
İstanbul Valiliği, 34 ilçede ders saatlerini değiştirdi. Artık dersler 40 dakika olmayacak...

İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) genelgesi doğrultusunda, 34 ilçede ikili eğitim yapan okullarda ders saatlerini değiştirdi. Bu kapsamda, 40 dakikalık ders süreleri 35 dakikaya indirilerek eğitim sürelerinde revizyona gidildi.

MEB GENELGESİ ÜZERİNE YENİ DÜZENLEME

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin alınması istendi. Genelgede, mevcut yaz saati uygulamasının sürdürülmesi gerektiği belirtilirken, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiğine de dikkat çekildi.

VALİLİKLERE YETKİ VERİLDİ

Genelgede, ilk ve ortaöğretim okullarındaki ders saatleri ile ilgili olarak, ilgili mevzuatlara atıfta bulunuldu. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereği, illerde günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin valiliklere verildiği hatırlatıldı. Bu kapsamda, valiliklerin il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemede yetkili olduğu ifade edildi.

Gün doğumu ve batım saatleri ile toplumsal koşullar göz önünde bulundurularak, okullardaki ders saatlerinin planlanması istendi. Derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulanarak, öğrenci güvenliğine yönelik tüm tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.

Genelgeye ulaşmak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.