LGS'de tartışmalı fizik sorusu: İki cevabı var!

LGS'de tartışmalı fizik sorusu: İki cevabı var!
Pazar günü yapılan LGS’de bir fizik sorusu eğitimcileri ikiye böldü. Eğitimcilerin bir kısmı "makara sistemi" sorusunda A şıkkının, bir kısmı da C şıkkının doğru olduğunu savunuyor.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan LGS sınavında bir fizik sorusu, eğitim camiasında tartışma yarattı.

Fizik sorusunda cevap anahtarında doğru şık olarak C verilirken, bazı eğitimciler A şıkkının doğru olduğunu savundu. Diğerleri ise herhangi bir sorun olmadığını ve C şıkkının doğru olduğunu iddia etti.

Whatsapp Image 2024 06 07 At 16.26.27

BAZI ÖĞRETMENLER A ŞIKKINI SAVUNDU

Bazı fizik öğretmenleri, ipin uzunluğunun eşit olmasının gerekmediğini belirterek A şıkkını savundu. İpin çekilmesi durumunda tahtanın dengede kalması için iki kişinin ipi çekmesine gerek olmadığını ifade ettiler.

EĞİTİMCİLER İKİYE BÖLÜNDÜ

Diğer öğretmenler ise sorunun MEB kitapçığında yer alan şekilde doğru şekilde verildiğini savundu. İşçilerin aynı anda çekmeleri durumunda zaten aynı miktarda ipi çekmiş olacaklarını belirttiler.

MEB yetkilileri, sınav tarihinden itibaren 5 gün içinde soru iptalleri için itirazların yapılması gerektiğini belirtti. Bu süre zarfındaki değerlendirmeler neticesinde soru iptal edilmezse idari mahkemeye başvurulabileceğini vurguladılar.

Bu tartışma, sınav sonuçlarının ve öğrencilerin geleceğinin belirlenmesi açısından önem taşıyor. Gelecek süreçte, bu tartışmanın sonucu ve alınacak kararlar merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.