MEB, ABD'deki Türk öğrenciler için Türkçe kursları düzenliyor

MEB, ABD'deki Türk öğrenciler için Türkçe kursları düzenliyor
Milli Eğitim Bakanlığı, ABD'de yaşayan Türk öğrencilerin Türk dili ve kültürünü öğrenmeleri amacıyla "Amerika Türkçe ve Türk Kültürü Kursları" başlatıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği "Amerika Türkçe ve Türk Kültürü Kursları" için yapılan çevrim içi açılış toplantısına çok sayıda katılımcı yer aldı. Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal, toplantıya video mesajla katılarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

MİLLİ KİMLİK VE KÜLTÜRÜN ÖNEMİ

Büyükelçi Önal, "Bir milletin kendi diline hakim olması, özellikle kendi ülkesinden uzakta yaşayan toplumlarda kültürün taşınması ve sonraki kuşaklara iletilmesi açısından temel bir taşıyıcı konumundadır," diyerek Türk kültürünün önemine vurgu yaptı. Ayrıca, bu programın milli kimliğin korunmasına katkı sağladığını belirtti.

EĞİTİM İMKANLARI

MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, bu programın Türkçe eğitimine erişmek isteyen ABD'deki Türk öğrencileri için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti. Washington Eğitim Müşaviri Zeliha Koçak Tufan, programın son iki yılda yüzlerce öğrenciye ulaştığını ve Türk gençlerinin dil ve kültür edinimine önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

DERS İÇERİKLERİ

Program, anaokulundan lise seviyesine kadar farklı yaş gruplarına yönelik olarak düzenleniyor. Derslerde Türkçe dilinin yanı sıra Türkiye’nin coğrafi imgeleri, yöresel tarifler ve kültürel bilgiler de işleniyor. Öğrenciler, farklı bölgelerin tarihini ve yemek kültürünü öğrenirken, ev ödevi olarak yöresel yemekler yapma imkanı buluyor.

BAŞVURU BİLGİLERİ

"Amerika Türkçe ve Türk Kültürü Kursları" hakkında daha fazla bilgi almak ve sunulan diğer imkanlara ulaşmak için "vasington.meb.gov.tr" adresinden başvuruda bulunulabilir.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.