MEB'den 81 ile yeni 'dil eğitim' modeli: 300 okulda uygulanacak

MEB'den 81 ile yeni 'dil eğitim' modeli: 300 okulda uygulanacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda İngilizce ve Almanca eğitimini güçlendiren yeni bir dil eğitim modelini tüm Türkiye’ye yayma kararı aldı. Geçtiğimiz yıl 26 ilde, 32 okulda pilot uygulama olarak başlatılan "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli", bu yıl itibarıyla 81 ildeki 300 okulda hayata geçirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, önceki eğitim-öğretim yılındabaşlattığı pilot uygulamanın başarılı sonuçlar vermesi üzerine, "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"nin kapsamını genişletme kararı aldı.

Geçen yıl 26 ildeki 32 okulda, ortaokul 5. sınıf düzeyinde yaklaşık 3 bin öğrencinin katılımıyla yürütülen bu program, İngilizce ve Almanca eğitiminin yoğun olarak verildiği bir model olarak dikkat çekiyor.

BU YIL 300 OKULDA UYGULANACAK

Pilot olarak seçilen okullarda 5. sınıflarla başlayan bu model, bu yıl 6. sınıflarda da devam edecek. Ayrıca, bu yıl yeni belirlenen 5. sınıflarda da uygulamaya başlanacak. MEB’in planlamasına göre, Türkiye genelinde 81 ilde 300 okulda "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli" uygulanacak. Bu program kapsamında öğrenciler haftada 40 saat ders görecek ve bu sürenin 14 saati İngilizce, 2 saati ise Almanca eğitimine ayrılacak.

EĞİTİM MATERYALLERİ ÜCRETSİZ SAĞLANACAK

Yeni modelin yaygınlaştırılması sürecinde, öğrencilerin, öğretmenlerin, idarecilerin ve velilerin geri bildirimleri de dikkate alındı. Bakanlık, bu geri bildirimlerin ışığında, programı genişletme kararı aldı.

Öğrencilere, hedef dilde etkili ve verimli bir şekilde maruz kalma süresi sağlamak ve dil öğrenimini kalıcı hale getirmek amacıyla, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda 4 temel dil becerisi üzerinde yoğunlaşan bir öğretim süreci planlandı. Bu süreç, sadece dil becerilerini geliştirmeyi değil, aynı zamanda kültürel farkındalık ve etkili iletişim becerilerini de kazandırmayı hedefliyor. Eğitim sürecinde kullanılacak materyaller ise özel olarak hazırlanacak ve öğrencilere ücretsiz olarak temin edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.