MEB'den okullara Türkçe isim uyarısı: 6 valiliğe yazı gönderildi

MEB'den okullara Türkçe isim uyarısı: 6 valiliğe yazı gönderildi
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 6 ildeki bazı okullar için valiliklere uyarı yazısı iletti. Türk okullarının Türkçe isim kullanma zorunluluğu hatırlatıldı.

Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan şu hükümlere yer verildi:

"Kurumlara, 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu'nda belirtilen Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkeleri doğrultusunda kurumun amacına, eğitim programına ve düzeyine uygun, belli bir anlam taşıyan Türkçe ad verilir. Ancak azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası okullar ile sadece yabancı dil eğitimi veren kurslara yabancı ad verilebilir. Diğer kurumlara kıta, ülke, millet, tarih, rakam, yabancı kurum ve kuruluş adları verilemez. Kurumların adlarını, Türk Dil Kurumu kısaltmalar dizininde yer alan kısaltmalar hariç olmak üzere varsa kısaltmalarıyla kullanması esastır. Kurum adı kısaltma olarak kullanılacak ise kurum adı ve kısaltması kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatında yer alır..."

Bakanlık, Türkçe isim kullanmayan kurumların ilgili maddeye aykırılık teşkil ettiğini vurgulayarak yeni kurum adı teklif edilmesini istedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.