Milyonlarca öğretmene zam müjdesi! Aylık ödenekler belli oldu

Milyonlarca öğretmene zam müjdesi!  Aylık ödenekler belli oldu
Milyonlarca öğretmen Eylül ayı itibariyle eğitim hazırlık ödeneği alacak. 7. Dönem Toplu Sözleşmesi çerçevesinde, öğretmenlerin eğitim hazırlık ödeneği 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımına eşitlendi. Öğretmenlere ödenek olarak 4.085,05 TL verilecek.

Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen,maaş artışıyla birlikte öğretmenlerin maaş ve maaş kalemlerine yüzde 19,31 oranında zam yapıldı. Bu artış sonrasında memur aylık katsayısı da aynı oranda yükseldi. Böylelikle eğitim ödenekleri de güncellenmiş oldu. 

7. Dönem Toplu Sözleşmesi çerçevesinde, öğretmenlerin eğitim hazırlık ödeneği 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımına eşitlendi. Bu hesaplamaya göre, öğretmenler Eylül ayında 4.085,05 TL eğitim ödeneği alacak.

Eğitim ödeneği, öğretmenlerin eğitim yılı hazırlıkları için sağlanan önemli bir destek olarak değerlendirildi. Yapılan bu düzenleme, öğretmenlerin finansal yükünü hafifletmeyi ve motivasyonlarını artırmayı hedefliyor.  Bu artışın öğretmenler üzerindeki  olumlu etkileri ve yansımaları ise merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.