Öğretmenler iş bırakma kararı almıştı! Peki 10 Mayıs’ta okul tatil olacak mı? MEB'den açıklama geldi

Öğretmenler iş bırakma kararı almıştı! Peki 10 Mayıs’ta okul tatil olacak mı? MEB'den açıklama geldi
Öğretmenler 10 Mayıs tarihlerinde grev yapacak. Peki bu iş bırakma kararıyla okullar tatil olacak mı? 10 Mayıs’ta ders olacak mı? MEB'den açıklama geldi...

İstanbul'da özel lisede yaşanan olaya tepki olarak Türk Eğitim-Sen, öğretmenlerin iş bırakma kararını duyurmuştu. Tepki olarak 9-10 Mayıs tarihlerinde sendikalı öğretmenler birlikte hareket edecek. İş bırakma kararının duyurusunun ardından okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.  

10 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ? 

Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisede yaşanan trajik olay, eğitim camiasında derin endişe ve güvenlik kaygılarına neden oldu. Türk Eğitim-Sen'in açıklamasına göre, öğretmenlerin güvenli bir çalışma ortamı talebi ve velilerin çocuklarının güvenliği endişesiyle, 9 Mayıs'ta öğretmenler sadece ilk dersi işleyecek ve siyah kıyafetler giyerek tepkilerini gösterecekler. Büyük eylem 10 Mayıs Cuma günü yapılacak.

Türkiye genelindeki öğretmenler, bu tarihte tam gün boyunca ders işlemeyerek eğitim faaliyetlerini durduracaklar. Konu ile ilgili sosyal medyada okulların tatil olacağına dair dönen iddiaları MEB yalanladı. İş bırakma duyurusunun sendikalı öğretmenler için olduğunu, dersleri aynı şekilde devam edeceğini bildirdi.

NE OLMUŞTU? 

Eyüpsultan'da bulunan bir özel lisede yaşanan anlaşmazlık sonucunda, bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla saldırdı. Oktugan ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saldırgan ise polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmezken, öğrenciler ve veliler, yarınki derslerin nasıl işleyeceği konusunda meraklı bekleyişlerini sürdürüyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.