Oğuz Özat: Öğretmen atamaları mali nedenlerle yapılmıyor

Oğuz Özat: Öğretmen atamaları mali nedenlerle yapılmıyor
Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen atamasını hâlâ gerçekleştirmedi. Danıştay "yüzde 50 mülakat" kararının iptal için açılan davayı sonuçlandırdı ancak Danıştay kararını beklediğini söyleyen Bakanlık sessiz. EĞİTİM GÜCÜ SEN Başkanı Oğuz Özat, "Üst düzey bir yetkili ile görüştüm. Danıştay kararının bahane, konunun mali olduğunu ifade etti." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 yılı için söz verilen 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını yapmadı. Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başladı ancak öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılıyor. Atama bekleyen öğretmenlerse sıkıntılı bir bekleyiş içinde.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sonuçlarının açıklanıp atamaların yapılması için, sözlü sınav uygulamasına ilişkin yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptaline yönelik Danıştay'a açılan davanın sonuçlanmasını beklediklerini söylemişti. Dava sonuçlandı, Danıştay iptal talebini reddetti. Ancak mülakat sonuçları hâlâ açıklanmadı. 

11-20

'UZATABİLDİKLERİ KADAR UZATACAKLAR'

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN) Genel Başkanı Oğuz Özat, konuyla ilgili Bakanlık üst düzey yetkilisiyle görüştüğünü, atama yapılmamasının sebebinin mali olduğunu öğrendiğini aktardı:

"Dün gece Milli Eğitim Bakanlığı'nda üst düzey bir Yetkili ile yaptığımız telefon görüşmesinde 20.000 öğretmen atamasının bekletilmesi ile ilgili Danıştay davalarının bahane olduğunu, konunun mali olduğunu ifade ederek Bakanlığın uzatabildikleri kadar uzatmaya çalışacağını ifade etti.

Okullarda öğretmen yok ücretli Öğretmenlerle yürüyorlar. Sayın Yusuf Tekin 20.000 öğretmeni göreve başlatın, tarihte böyle bir şey yok hiçbir şey doğru yürümüyor.

Okullarda Personel yok hizmetli yok Güvenlikçi yok kaloriferci yok okullarda ödenek yok bir psikolojik danışman bana söylüyor Bir haftadır toner istiyorum okul müdürü para yok diyor kredi kartımla alalım bari demiş ne duruma düştü okullar ve siz 100 yılın devrimi diyorsunuz. Sessiz Devrim bu mudur?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.