YKS personelinin kapalı matbaa dönemi başladı: 40 günlük izolasyon

YKS personelinin kapalı matbaa dönemi başladı: 40 günlük izolasyon
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi kapalı sınav merkezi hazırlıkları tamamlanmıştı. Sınav kitapçıkların paketlenmesi ve basımında için görev alacak personelin, yaklaşık 40 gün dış dünyadan izole yaşayacakları kapalı matbaa dönemi başladı.

Bu yıl 3 milyonun üzerinde adayın başvurduğu YKS hazırlık sürecinde, üst düzey güvenlik önlemleriyle korunan kapalı matbaa merkezindeki 100'ü aşkın personel, sınavın sona ereceği 9 Haziran akşamına kadar dışarı çıkamayacak. 

Tüm temel ihtiyaçları bu merkezde karşılanan personel, aileleri de dahil olmak üzere yaklaşık 40 gün boyunca hiçbir şekilde dış dünya ile iletişim kuramayacak.

Soru havuzlarının kriptolu sistemlerinin oluşturulmasının ardından başlatılan kapalı matbaa sürecinde, ÖSYM personeli, matbaa işçileri, yemek servisi yapanlar, uzmanlar ve öğretim üyelerinden oluşan personel, YKS'de son oturum olan YDT'nin 9 Haziran saat 17.45 itibarıyla sonlanmasının ardından merkezden çıkarak aileleriyle buluşacak.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, merkezin ÖSYM'nin 50. yılında ilk kez kamuoyuna açıldığını belirterek çekimlerin de matbaanın boş olduğu bir zamanda gerçekleştirildiğini söyledi. 

Merkezde, her yıl 60'a yakın sınavda, 10 milyonun üzerinde aday için 10-45 gün süresince hazırlıklar yapıldığını anlatan Ersoy, bu merkezde tüm aşamalarda olduğu gibi üst düzey güvenlik önlemleri bulunduğunu vurguladı. 

Yeni Projehhgjghjggh

ÖSYM'nin sınav sorularının, kurumun gizlilik sözleşmesi imzaladığı binlerce yazar tarafından 'kırmızı alan' adı verilen, yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı yerde hazırlandığını hatırlatan Ersoy, soruların burada akademisyenlerce 3 kez denetlenerek şifreli soru havuzuna gönderildiğini belirtti.

ELEKTRONİK EŞYALAR YASAK

Ersoy, matbaa merkezindeki güvenlik önlemlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Kapalı matbaada akademisyen, uzmanlar, teknik personel, yemek, servis ve matbaa çalışanlarından oluşan 100'ü aşkın personel görev yapıyor. Sınav süreçlerinin yürütüldüğü bu alan, her türlü elektromanyetik dalganın engellendiği faraday kafesiyle çevrelenmiş, iletişimin yasak olduğu, sınav güvenliğinin üst düzey sağlandığı merkez. Bu merkeze cep telefonu dahil hiçbir elektronik eşya ile girilemiyor."

Yeni Projevbcvbcghfhfgu566

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.