YKS tercihleri başladı! Peki başvuru nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar

YKS tercihleri başladı! Peki başvuru nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar için heyecanlı tercih dönemi başladı. Adaylar, tercih işlemlerini yaparken rehberlik edecek olan 2024-YKS tercih kılavuzu da yayımlandı. Peki, YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? İşte tüm detaylar…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları 17 Temmuz'da açıklandı ve üniversite adayları için tercih dönemi bugün itibarıyla resmen başladı. Milyonlarca üniversite adayının hazırladığı tercih listeleriyle beklediği gün geldi. YKS tercihleri, 25 Temmuz 2024 Perşembe günü başlayıp, 2 Ağustos 2024 Cuma günü saat 23:59'a kadar devam edecek.

Adaylar, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresindeki talimatlar doğrultusunda tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre tamamlanacak. Başvuru merkezlerinden tercih yapılamayacak ve ÖSYM'ye posta veya elden verilen tercih listeleri kabul edilmeyecek. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak.

YKS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

YKS tercih sürecinde adaylar, en fazla 24 tercih yapma hakkına sahip. Tercih listelerini hazırlarken, adayların en çok istedikleri programları öncelikli olarak yazmaları öneriliyor.

Ayrıca, kazanılsa bile kayıt yaptırılmak istenmeyen programlara tercih listesinde yer verilmemesi gerektiği vurgulanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.