YÖK'ten açıklama geldi: Üniversite sistemi değişiyor mu?

YÖK'ten açıklama geldi: Üniversite sistemi değişiyor mu?
Son günlerde aynı üniversite bünyesinde farklı alanlarda eğitim verilemeyeceği iddialar gündem olmuştu. Yükseköğretim Kurulu, buna ilişkin "YÖK'ü yıpratmaya ve kamuoyunu yanıtlamaya yönelik olarak yapılan bu habere itibar edilmemesini rica ediyoruz" dedi.

Bazı basın organlarında yer alan 'üniversite sistemi değişiyor' iddiaları, kamuoyunda infiale neden oldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu iddialara net bir cevap vererek, böyle bir çalışmanın yürütülmediğini duyurdu. YÖK’ün açıklamasında, “Üniversite sisteminin değişeceği” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

"BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK"

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı medya organlarında çıkan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberi doğru değildir. Kurulumuz tarafından yürütülen böyle bir çalışma bulunmamaktadır. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan sunumda üniversitelere erişim, bilimsel araştırmalar, uluslararasılaşma ve kalite gibi konular ele alınmıştır.” denildi.

GELECEK VİZYONU TARTIŞILDI, DEĞİŞİM GÜNDEMDE YOK

Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda, üniversite sisteminde değişikliğe yönelik herhangi bir konuşmanın yapılmadığını vurgulayan YÖK, "Toplantıda, üniversitelerin gelecek 30 yılını etkileyecek değişimlerle ilgili stratejiler ve projeler tartışıldı ancak sistemsel bir değişiklik gündemde değildi" ifadelerine yer verdi.

"YÖK'Ü YIPRATMAYA YÖNELİK HABERLERE İTİBAR ETMEYİN"

YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda üniversitelerin geleceğe dair vizyonu masaya yatırıldı. Ancak, üniversite sisteminin değişeceğine dair hiçbir konunun gündeme gelmediği vurgulandı. YÖK, "Bu tarz haberler YÖK'ü yıpratmaya yönelik olup, basının daha sorumlu davranmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Üniversitelerin sadece belirli alanlarda eğitim vereceği iddiası basında geniş yer bulmuştu. İddiaya göre, yeni bir eylem planıyla üniversitelerin ihtisaslaşması ve belli alanlarda marka haline gelmesi amaçlanıyordu. Bu iddia, üniversitelerde farklı alanlarda eğitim verilmesine son verileceği yönünde tartışmalara yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.