AK Parti'den 750 TL'lik vergiye erteleme: 2025'e kadar gündeme gelmeyecek

AK Parti'den 750 TL'lik vergiye erteleme: 2025'e kadar gündeme gelmeyecek
Kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren 750 TL'lik vergi teklifi, kamuoyunda ve siyasi çevrelerde gelen tepkilerin ardından ertelendi. AK Parti, bu düzenlemeyi 2025 yılı bütçe görüşmeleri sonrasına bıraktı.

Kredi kartı limiti 100 bin TL üzeri olan kullanıcılardan, yıllık 750 TL savunma sanayi fonuna katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, özellikle muhalefetten gelen yoğun eleştiriler üzerine bu kararın ertelendiğini açıkladı. Güler, "Bütçeyi Aralık ayında tamamladıktan sonra, ihtiyaçları değerlendirip bu düzenlemeyi tekrar gözden geçireceğiz" dedi. Muhalefet ise düzenlemenin, jeopolitik gerekçelerle yeni vergiler getirilmesine yönelik bir adım olarak nitelendirdi ve sert eleştirilerde bulundu.

SAVUNMA SANAYİ İÇİN KAYNAK AMAÇLANIYORDU

Teklif, Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na yıllık 70-80 milyar TL gelir sağlamayı hedefliyordu. Ancak kredi kartlarından alınması planlanan 13.1 milyar TL'lik vergi önerisi, hem kart sahipleri hem de sektör temsilcilerinin tepkisiyle karşılaştı. Özellikle 100 bin TL ve üzeri limitlerdeki kredi kartlarına uygulanacak olan bu vergi, birçok kullanıcının kart limitlerini düşürmesine neden olmuştu.

YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Kredi kartı vergisiyle ilgili tartışmalar, 2025 yılına kadar rafa kalkmış olsa da, Aralık ayında yapılacak bütçe görüşmelerinin ardından tekrar masaya yatırılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.