Araç sahipleri dikkat! MTV ikinci taksit ödemeleri başladı

Araç sahipleri dikkat! MTV ikinci taksit ödemeleri başladı
2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödemeleri başladı. MTV'nin ikinci taksit ödemesi 31 Temmuz'da sona erecek. Ödemeler farklı kanallardan gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisinde bu yılın ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı.

Ödemeler ise farklı yöntemlerle yapılabiliyor. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK

Motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri, dijital platformlar üzerinden de yapılabiliyor. e-Devlet sistemi, araç sahiplerine hızlı ve pratik bir ödeme imkanı sunuyor. e-Devlet’e giriş yaparak “motorlu taşıtlar vergisi sorgulama” hizmeti aracılığıyla, gerekli bilgileri doldurduktan sonra öde butonu aktif hale geliyor ve ödeme işlemi tamamlanabiliyor.

PTT VE BANKA SİTELERİ VASITASIYLA DA YAPILABİLECEK

Ödeme seçenekleri sadece e-Devlet ile sınırlı değil. Dijital vergi dairesi, PTT ve banka siteleri üzerinden de MTV ödemeleri yapılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilen ödemeler, kullanıcıların hızlıca işlemlerini tamamlamalarını sağlıyor. Ayrıca, vergi daireleri, bankalar ve PTT şubeleri de ödeme noktaları arasında yer alıyor.

SON TARİH 31 TEMMUZ

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ikinci taksit ödemesinin 31 Temmuz gün sonuna kadar kadar yapılması gerekiyor. Ödemesini yapmayan mükelleflere gecikme faizi uygulanacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.