Asgari ücrette yeni olasılık! SGK uzmanından illere göre zam detayı...

Asgari ücrette yeni olasılık! SGK uzmanından illere göre zam detayı...
Asgari ücrette yeni olasılığı SGK uzmanı duyurdu. İllere göre zam detayını açıkladı. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...

Asgari ücretliler için zam kapısı kapansa da uzmanlara göre zam yapılması gerekiyor. Zam olasılıkları milyonlarca çalışanın gündeminde yer alıyor. Temmuz ayının yaklaşmasıyla halen bir hamle göremeyen çalışana uzman isimden bir olasılık daha geldi. İşte zam olasılığı...

BÖLGELERE GÖRE ZAM

Temmuz ayında asgari ücrette ara zam kapısı kapanırken, SGK uzmanlarından sık sık yeni olasılıklar paylaşılıyor. 2024 başından itibaren tek zam yapılacağı söylenirken, son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla bu konu kapandı. Zam konusunda TİM Tekstil ve Ham Mddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci bir teklifte bulundu. Asgari ücretim bölgelere göre ayrılmasını talep etti.

Adsiz Tasarim 36 Qzam 1024X576

O TARİHTE HAYATIMIZA GİRİŞ YAPACAK

Asgari ücretteki bu talebin nedeni olarak ise, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde hayat pahalılığın daha yüksek olduğu paylaşıldı. Bu sebepten dolayı asgari ücretin illere göre zamlanması söz konusu oldu. SGK Uzmanı Serdar Aday'da aynı düşünceyi paylaşarak büyükşehirlerdeki kira ve yol masraflarındaki artışa dikkat çekti. Bölgeye göre asgari ücret zammının 2025 yılından itibaren hayatımıza giriş yapacağını tahmin ediyor.

Resized 469Cf 9Ca099Dcmony

BÜYÜKŞEHİRLERE GÖÇ AKINI OLABİLİR

SGK uzmanı Aday açıklamaların devamında kira sorununa da değinerek fiyatların arasında fark olduğunu açıkladı. Anadolu'da yer alan küçük kasaba ile büyükşehirler arasındaki yaşamın farklı olduğunu söyledi. Çalışan maaşları aynı olsa da yaşam maliyetlerinin çok farklı olduğunu söyledi. Bölgesel asgari ücret hakkındaki açıklamalarına devam eden Aday, bu durumun büyükşehirlere olan göçü artırabileceği ihtimali üzerinde de durdu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.