Benzin ve motorine indirimin ardından zam geliyor

Benzin ve motorine indirimin ardından zam geliyor
Dün benzine ve motorine gelen indirimlerin ardından akaryakıta yeni zam haberi geldi. 25 Ekim Cuma gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, benzin ve motorinin litre fiyatına 1 TL zam yapılması bekleniyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takip ediyor. Son olarak 25 Ekim Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere, benzin ve motorin fiyatlarına 1 TL zam yapılacağı bildirildi.

FİYATLAR YENİDEN ARTIYOR

Yaklaşık 3 gün önce benzine 1,87 TL, motorine ise 1,65 TL indirim gelmişti. Bu indirimle düşen fiyatlar, şimdi yeniden yükselecek.

Akaryakıt sektörü kaynaklarından alınan bilgiye göre, cuma gününden itibaren geçerli olacak zamla birlikte, benzinin litre fiyatı İstanbul'da 43,86 TL, Ankara'da 44,26 TL ve İzmir'de 44,72 TL olacak.

Motorin fiyatları ise İstanbul'da 42,91 TL, Ankara'da 43,44 TL ve İzmir'de 43,95 TL seviyelerine çıkacak.

FİYATLARDA BÖLGESEL FARKLILIKLAR DEVAM EDİYOR

Akaryakıt fiyatları, iller, ilçeler ve bayiler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor. Bu nedenle, güncel fiyatlar yerel koşullara göre değişebiliyor. Fiyatlar, rafineri maliyetleri, vergi oranları ve dağıtım masraflarına bağlı olarak farklılık gösterebiliyor.

Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarında doğrudan etkili oluyor. Küresel enerji fiyatlarındaki artışın yanı sıra döviz kurundaki yükseliş, yurt içindeki akaryakıt fiyatlarını yukarı yönlü baskı altında tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.