Bitcoin 70 bin doları zorluyor: Son üç ayın zirvesi görüldü

Bitcoin 70 bin doları zorluyor: Son üç ayın zirvesi görüldü
Son altı günde yaşanan yoğun girişlerle birlikte, spot ABD ETF'lerinde tutulan Bitcoin'ler yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Pazartesi günü Asya piyasalarında hızla yükselen Bitcoin, 70 bin dolara yaklaşarak son üç ayın en yüksek seviyesini gördü.

Yeni haftaya hızlı bir başlangıç yapan kripto para birimi Bitcoin, Asya piyasalarında 69 bin doları geçerek son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD'deki spot ETF’lerde tutulan Bitcoin miktarının rekor seviyeye çıkması, bu ralliye öncülük etti. Bu yükselişle birlikte, kripto yatırımcıları yeniden büyük beklentiler içerisine girdi.

BİTCOİN’İN EKİM SÜRPRİZİ

Geçmiş yıllarda Ekim ayında önemli yükselişlere imza atan Bitcoin, bu yıla zayıf bir başlangıç yapmıştı. Ancak son altı günde hızla toparlanan BTC, eylül ayını 63 bin 300 dolardan kapattıktan sonra %10’luk bir yükseliş kaydetti. ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri, BTC’nin bu ralliye başlamasında ana etkenlerden biri olarak gösteriliyor.

UZMANLARDAN YENİ ANALİZLER

Bitwise Portföy Yönetim Şirketi yöneticisi Matt Hougan, ABD seçimleri ve Çin’in genişleme adımlarıyla birlikte FED’in olası faiz indirimlerinin Bitcoin’i desteklediğini vurguladı. Hougan, “2025’te Bitcoin’in altı haneli seviyelere ulaşması mümkün” diyerek cesur bir tahminde bulundu. Ayrıca, Trump’ın seçimleri kazanması halinde BTC’de daha da hızlı bir yükseliş bekleniyor.

Analistler, BTC’nin mart ayından bu yana süren düşüş trendini kırdığını belirterek, kısa vadede 70 bin – 72 bin dolar bandının direnç seviyesi olabileceğini söylüyor. Öte yandan, aşağıda 66 bin 500 doların destek olarak takip edileceği ve kâr satışlarına karşı yatırımcıların temkinli olması gerektiği uyarısında bulunuyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.