Bitcoin'de sert düşüş sürüyor: 4 ayın en dip seviyesinde

Bitcoin'de sert düşüş sürüyor: 4 ayın en dip seviyesinde
Bitcoin, Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıklarını sahiplerine dağıtmasıyla düşüşe geçti ve 55 bin doların altına geriledi. Bitcoin piyasası 24 saatte yaklaşık yüzde 8 değer kaybetti. ABD'deki sonuçları belirsiz gözüken seçimler de piyasayı olumsuz etkiledi. İşte detaylar...

Bitcoin fiyatları son dört ayın en düşük seviyesine geriledi. Kripto para piyasasında yaşanan bu düşüş, çeşitli faktörlerle açıklanıyor.

BİTCOİN VE ETHEREUM’DA SERT GERİLEME

Bitcoin, son dönemde yaşadığı değer kaybıyla yüzde 6 civarında düşüşle 54.991 dolara kadar geriledi. Bu, Bitcoin'in son dört ayın en düşük seviyesi olarak kaydedildi. Aynı şekilde, Ethereum da yüzde 8 düşüşle 2.891 dolara kadar geriledi ve şu sıralarda 2.926,70 dolar seviyesinde işlem görüyor.

BIDEN-TRUMP ÇEKİŞMESİ BELİRSİZLİK UYANDIRIYOR

Joe Biden’ın 2024 Başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağı konusundaki belirsizlik, kripto para piyasalarını doğrudan etkiliyor. Biden’ın, Donald Trump’a karşı performansının düşük kalması ve Biden’ın yerine daha az kripto para yanlısı bir adayın geçme olasılığı, yatırımcıların endişelerini artırıyor.

Öte yandan 2014 yılında iflas eden Mt. GOX’un kripto alacaklarını geri ödemeye başlaması, piyasada önemli bir hareketlilik yarattı. Mt. GOX'un geri ödemeleri, kripto paraların satışa çıkarılacağı endişesini doğurdu. Bu öngörüler, Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatlarında düşüşe neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.