Citi Research, fiyat tahminlerini güncelledi: Altın ve gümüş için iyimser senaryo

Citi Research, fiyat tahminlerini güncelledi: Altın ve gümüş için iyimser senaryo
Citi Research, ABD işgücü piyasasındaki bozulma ve Fed'in faiz indirimlerine işaret ederek altın ve gümüş için fiyat tahminini güncelledi. Yeni öngörüler 'güvenli liman' olan altın başta olmak üzere, gümüş yatırımcıları için de olumlu sinyaller verdi.

Finansal analiz devi Citi Research, ABD işgücü piyasasındaki olası zayıflamalar ve Fed'in faiz indirimlerine dikkat çekerek, altın ve gümüş fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Citi Research, altın fiyatlarına ilişkin üç aylık tahminini 2 bin 700 dolar/ons seviyesinden 2 bin 800 dolar/ons’a yükseltti.

ALTIN TAHMİNLERİNDE YÜKSELİŞ

Ayrıca, 6-12 aylık dönemde altının 3 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini belirtti. Banka, altının güçlü performansını, Fed’in faiz indirimleri ve zayıflayan Çin fiziki talebiyle ilişkilendirirken, Orta Doğu’daki olası petrol artışının da altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyeceğini öngörüyor.

GÜMÜŞ İÇİN İYİMSER BEKLENTİ

Citi, gümüş fiyatlarına ilişkin tahminlerini de revize ederek, 6-12 aylık dönemde ons başına 38 dolardan 40 dolara çıkardı. Gümüşün de, tıpkı altın gibi, mevcut küresel gelişmelerden olumlu etkilenmesi bekleniyor.

PLATİN VE PALADYUM HEDEFLERİ

Platin için üç aylık fiyat hedefi 1025 dolar/ons, 6-12 aylık hedef ise 1100 dolar olarak belirlendi. Citi, platin için nötr-boğa pozisyonunu sürdürürken, paladyumda ise düşüş beklentisi içinde olduğunu belirtti. Paladyumda üç aylık fiyat hedefi 1000 dolar, 6-12 aylık hedef ise 900 dolar olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.