Ekonomide son çeyrek: Gözler bütçe, büyüme ve Merkez Bankası'nda

Ekonomide son çeyrek: Gözler bütçe, büyüme ve Merkez Bankası'nda
Yılın son çeyreği, Türkiye ekonomisi için kritik verilerin açıklanacağı bir dönem olacak. Gözler, 2025 bütçe maratonu, üçüncü çeyrek büyüme verileri ve Merkez Bankası’nın açıklamalarında yoğunlaşacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22 Ekim'de başlayacak bütçe görüşmeleri, yıl sonuna kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın sunumu ile start alacak olan 2025 yılı bütçe maratonunun, mali disiplin ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine uygun şekilde hazırlandığı ifade ediliyor.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN YURT DIŞI TEMASLARI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de gerçekleşecek G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantılarına katılmak üzere yola çıkıyor. Bakan Şimşek’in, burada IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık toplantılarına da katılması bekleniyor. Bu toplantılardan gelecek bilgiler, ekonomik gündemin şekillenmesinde önemli rol oynayacak.

BÜYÜME VERİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 29 Kasım’da üçüncü çeyrek büyüme verilerini açıklayacak. Ayrıca, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 8 Kasım’da yılın son Enflasyon Raporu’nu sunacak. Bu rapor, ekonominin mevcut durumu ve geleceği hakkında önemli mesajlar içerecek.

Merkez Bankası, 29 Kasım’da ayrıca Finansal İstikrar Raporu’nu yayımlayacak. Bu raporda, bankanın aldığı önlemler ve piyasalardaki gelişmeler değerlendirilecek. Yılın son çeyreğinde, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantıları da büyük bir dikkatle izlenecek. Bu toplantılar 21 Kasım ve 26 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek, burada açıklanacak politika faizi kararları, ekonominin gidişatını etkileyen faktörler arasında yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.