Emekli maaşına yüzde 10 refah artışı gelebilir! SGK uzmanı emekliye umut olacak haberi verdi

Emekli maaşına yüzde 10 refah artışı gelebilir! SGK uzmanı emekliye umut olacak haberi verdi
Emekliyi sevindiren refah artışı yeniden gündeme taşındı. SGK uzmanı emekliye umut ışığı tutan haberi verdi. Maaşlara yüzde 10 refah artışı gelebilir...

Temmuz zammını bekleyen emekliler, nihayet zamma kavuştu. Haziran enflasyonunun düşük gelmesiyle beklenen zammı alamayan emeklilere umut verici haber geldi. SGK uzmanı yüzde 10'luk refah artışını işaret etti. Peki, emekliye refah zammı gelecek mi? İşte tüm detaylar...

EMEKLİYE UMUT IŞIĞI OLACAK

2024 yılının ilk yarısı geride kaldı. 6 aylık enflasyon verilerine göre, milyonlarca emekliye yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Emekliye verilen refah payının kaldırılması üzerinde, zammdan memnun olmayan emekliye müjdeli haber geldi. SGK uzmanı Murat Bal'dan emekliye umut ışığı olacak açıklama yapıldı.

23430

REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Kök maaş detayından bahseden SGK uzmanı, Ocak 2024 tarihinde yapılan yüzde 49,25'lik zammın 6 bin 700 TL ve altında kök maaş alanları etkilemediğini hatırlattı. Emekli maaşı hazine desteğiyle birlikte 10 bin TL'ye yuvarlanmıştı. TÜİK'in açıklamalarına göre, 19 bin TL'ye ilerleyen açlık sınırı en çok çalışmayan emeklileri etkiliyor. Refah payının verilmeyeceğine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan da açıklama paylaşılmıştı. Temmuz zammının düşük olmasıyla refah payı yeniden gündeme taşındı.

114 T2 H7

REFAH ARTIŞI GELEBİLİR

Kök maaşı yeterli olmayan emekliler zamma rağmen 10 bin TL'nin altında maaş alan emeklilerin olduğu işaret edildi. SGK Uzmanı Murat Bal, bu kapsamda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kök maaşı 5 bin 500 TL olan bir emekli yüzde 24,73 oranıındaki zam sonrasında 10 bin 602 TL kadar aylık alacağını işaret etti. Bu kadar şanslı olamayan kişiler için ise yüzde 5, 7 ya da 10 gibi bir refah artışının gelebileceğini öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.