Hepsiburada, Kazak şirkete satılıyor! 1,17 milyar dolara anlaşıldı

Hepsiburada, Kazak şirkete satılıyor! 1,17 milyar dolara anlaşıldı
Kazakistan’ın en büyük online alışveriş grubu Kaspi.kz, Hepsiburada’da hâkim hissedar olduğunu duyurdu.Kaspi.kz, şirketin yüzde 65,41'ini 1,17 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Kaspi.kz, Hepsiburada’nın sahibi D-Market’in yüzde 65,41 hissesini satın alarak platformda hakim hissedar olacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Hepsiburada'nın hisselerini elinde bulunduran Doğan ailesinden Hanzade Doğan, Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan ile anlaşmaya varıldı.

SATIŞ 1,17 MİLYAR DOLARA TAMAMLANIYOR

Kaspi.kz, Hepsiburada hisselerinin devri için toplam 1,17 milyar dolar ödeyecek. Satın alma bedelinin iki taksitte ödeneceği ve hisse devri işlemlerinin 2025’in ilk yarısında tamamlanmasının beklendiği belirtildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'deki idari izinlerin alınmasının ardından işlem sonuçlanacak" ifadesine yer verildi.

HEPSİBURADA’NIN TARİHİ YOLCULUĞU

2000 yılında Hanzade Doğan tarafından kurulan Hepsiburada, Türkiye’de e-ticaretin öncüsü olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşterisiyle Türkiye’nin en büyük online alışveriş platformlarından biri olan Hepsiburada, 2023 yılında 4 milyar dolarlık satış hacmi yarattı. Şirket, 2023 yılı itibariyle Nasdaq borsasında işlem görmeye başladı. Ayrıca bünyesinde HepsiJet, HepsiLojistik, Hepsipay, HepsiGlobal gibi önemli hizmetleri barındırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.