İkinci el araç fiyatlarında düşüş sürüyor: Güncel rakamlar açıklandı

İkinci el araç fiyatlarında düşüş sürüyor: Güncel rakamlar açıklandı
Eylül ayı itibarıyla, ikinci el araç fiyatlarında enflasyon etkisine rağmen düşüş sürüyor. arabam.com'un yaptığı analizlere göre, ortalama araç fiyatı 684 bin TL'ye gerileyerek dikkat çekici bir düşüş yaşandı.

İkinci el otomobillerde fiyatlar düşüş trendine devam ediyor. arabam.com'un Eylül ayındaki sıralamasına dayanarak yaptığı analizlere göre, enflasyonist ortamın etkilerine rağmen ikinci el araç fiyatları reel olarak geriliyor.

arabam.com Oto Ekspertiz ve Trink Sat! Genel Müdür Yardımcısı Halil Ali Şenay, ikinci el piyasasındaki hareketliliği değerlendirdi. Şenay, "İkinci el araç fiyatlarındaki düşüş, satışlara olumlu yansıyor. Tatil dönemi biterken, piyasa yeniden canlanmaya başladı. Yılın son çeyreğinde 0 araç kampanyalarının etkisiyle ikinci el piyasasında daha fazla hareketlilik bekliyoruz," dedi.

EN ÇOK İLAN VERİLEN ARAÇLAR

Eylül ayında arabam.com'da en çok ilan verilen otomobil markaları arasında Fiat, Renault, Volkswagen, Ford ve Opel ilk sıralarda yer aldı. Modeller bazında ise Clio, Megane, Astra ve Egea en çok tercih edilen araçlar oldu.

FİYAT ARALIKLARINDA DİKKAT ÇEKİCİ DEĞİŞİM

500 bin TL'ye kadar olan araçların ilan oranı bir önceki aya göre %3,3 oranında düşerken, 1 milyon TL ve üzerindeki araçların ilan oranı %2,3 artış gösterdi. Bu değişim, piyasanın üst segment araçlara olan ilgisini gözler önüne seriyor.

Eylül ayında 5 yaşına kadar olan araçların ilan oranında %2,3 artış kaydedildi. Genç araçlara olan talep artarken, eski modellere olan ilginin azalması dikkat çekiyor.

OTOMATİK VİTES POPÜLARİTESİ ARTIYOR

Otomatik vitesli araçların ilan oranı Ağustos ayında %27 iken, Eylül ayında %31'e çıktı. Buna karşın, düz vitesli araçların oranı %60'a gerilerken, yarı otomatik araçlar ise %9'luk bir paya düştü.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.