Bankalardan limit düşürenlere kötü haber! Eski limitler için başvurular reddediliyor

Bankalardan limit düşürenlere kötü haber! Eski limitler için başvurular reddediliyor
Kart limiti 100 bin lira olanlardan 750 TL'lik kesinti yapılmasını öngören düzenleme geri çekildi. Kesintiden etkilenmemek için kart limitini düşürenler, eski limitlerine dönmek için yaptıkları başvurularda olumsuz yanıt alıyor.

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifine göre, kredi kartı limitleri 100 bin liranın üzerinde olan kullanıcılardan bir defaya mahsus olmak üzere 750 liralık 'Savunma Sanayii Katkı Payı' kesilmesi planlanmıştı. Ancak kamuoyundaki tepkiler üzerine bu düzenleme geri çekildi.

LİMİT STRATEJİSİ SONUÇSUZ KALDI

Düzenlemenin geri çekilmesinin ardından, birçok kredi kartı kullanıcısı 750 liralık kesintiden etkilenmemek için kart limitlerini düşürme yoluna gitti. Ancak, düzenlemenin iptal edilmesi sonrasında eski limitlerine dönmek isteyen kullanıcılar, bankalardan olumsuz yanıtlar almaya başladılar.

Kredi kartı limitini düşüren vatandaşlar, eski limitlerini yeniden almak için bankalara başvuruda bulundu. Ancak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından gönderilen son talimatlar doğrultusunda bankalar, birçok müşterinin limit artırım taleplerini reddetti.

Bir çok müşteri, yaptıkları başvuruların ardından "Mevcut değerlendirmeler sonucunda limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir" mesajıyla karşılaştılar.

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.