İnternetten ödemeler ikiye katlandı! Vatandaş karta yükleniyor

İnternetten ödemeler ikiye katlandı! Vatandaş karta yükleniyor
Türkiye’de kartlı ödemeler hız kesmeden artmaya devam ediyor. Eylül ayında yapılan ödemeler, geçen yıla kıyasla yüzde 79 artış göstererek 1,44 trilyon TL’yi buldu. Özellikle internetten yapılan kartlı ödemeler dikkat çekici bir büyüme kaydetti.

Dijitalleşmenin etkisiyle Türkiye’de kartlı ödemeler adeta patlama yaptı. Eylül ayında kredi kartlarıyla yapılan ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 artarak 1,22 trilyon TL’ye ulaştı. Banka kartları ise yüzde 48 artışla 200,3 milyar TL’lik bir hacim oluşturdu. Ön ödemeli kartlar da bu süreçte hızla büyüyerek yüzde 104 oranında artışla 28,8 milyar TL’lik ödeme gerçekleştirdi.

KART SAYISINDA DA ARTIŞ

Kart kullanımındaki bu yükseliş, kart sayılarındaki artışla da paralel ilerliyor. Kredi kartı adedinde yüzde 13, banka kartlarında yüzde 5, ön ödemeli kartlarda ise yüzde 22’lik artış yaşandı. Türkiye’de toplam kart sayısı 423,1 milyon adede ulaşarak geçen yıla oranla yüzde 11 büyüme gösterdi.

DİJİTAL ÖDEMELERDE YÜZDE 88 ARTIŞ

Özellikle internet üzerinden yapılan kartlı ödemelerde büyük bir sıçrama yaşandı. Geçen yıla göre yüzde 88 oranında artış gösteren internetten kartlı ödemeler, toplam 428,5 milyar TL’ye yükseldi ve ödemeler içindeki payı yüzde 29’a çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.