Kanun teklifi Meclis’te: Kamuda çift maaşa sınır geliyor!

Kanun teklifi Meclis’te: Kamuda çift maaşa sınır geliyor!
AK Parti, tasarruf önlemleri kapsamında yeni bir kanun teklifini Meclis'e sundu. Bu teklif ile kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla, "kamuda çifte maaşa sınır" gibi birçok önemli düzenleme getiriliyor.

Kamu tasarruf tedbirlerinin yer aldığı 32 maddelik "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi," AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifin detaylarını AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıkladı. Güler, teklifin, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla yeni düzenlemeler içerdiğini belirtti.

Ekonomim’in haberine göre, teklifte kamu ve özel sektör ayrımı olmaksızın tüm kurum ve kuruluşlarda yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyeliği ve komisyon, heyet, komite gibi benzeri organlarda görev alan kişilere sadece bir görev için ücret ödenecek.

Görevlerden dolayı huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi ödemelerin toplamı, aylık olarak 108 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı aşamayacak.

‘BELİRLENEN ÜST SINIR 92 BİN LİRA’

Kanun teklifini sunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Birden fazla maaş almaya nasıl bir üst sınır geleceği" sorusuna ilişkin, "Özel şirket statüsünde olup, devlet payını temsilen görev yapılan birçok kurum ve kuruluş var. Bu kurumlarda genel kurul tarafından belirlenen rakamlara müdahale etmiyoruz. Ancak bu rakamlar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği ortak bir hesaba gelecek ve buradan hazineye gelir sağlanacak. Hizmetler nedeniyle emek sarf edildiği için şu anda belirlenen üst sınır 92 bin lira. Bu rakamın üzerinde verilen herhangi bir huzur hakkı veya görev tazminatı gibi ödemeler hazineye gelir olarak kaydedilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.